5 Şubat 2016 Cuma

Paslanmaz Korkuluk ve Cam Korkuluk

Paslanmaz Korkuluk hem iş yerlerinin hemde evlerimizin artık olmazsa olmaz yapılarındandır. İş yerlerinde onlarca belki de yüzlerce insanın inip çıktığı merdivenler, apartmanlarda hane sakinlerinin inip çıktığı merdivenleri korkuluk olmaksızın düşündüğünüzde zihninizde ürkütücü bir sahne canlanıyor.

Paslanmaz Korkuluk yaptırmak çok kolay gibi görünebilir ancak yaptırmadan önce yaptıracak kişi ve kurumların dikkat mesi gereken hususlar vardır. 

Paslanmaz Korkuluk Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Paslanmaz Korkuluk isimli bir şartname vardır. İmalat ve montaj hizmeti alacağınız firmanın bu şartnamaye uygun korkuluk yapıp yapmadığını kontrol etmelisiniz.
Şartnamede özellikle dikkat edilmesi gereken iki nokta son derece önemlidir. Birincisi kullanılacak malzemenin kesinlikle paslanmaz çelikten imal edilmiş olması, ikincisi ise ara dikme veya ara direkler kısmının sağlam, dayanıklı ve sarsıntı olmayacak kadar sık yerleştirilmiş olmasıdır.  İmalatında ve montajında kullanılan vidaların, civataların, pulların da paslanmaz çelikten imal edilmiş olması gerekmektedir. Korkuluğun dönüş kısımları oval ve dönüş esnasında engelleyici paneller bulundurmasına dikkat edilmelidir.
OSM Paslanmaz

İmalatının yapılmadan önce paslanmaz korkuluğun montajının yapılacağı yerin tam ölçüsü alınmalıdır. Aksi takdirde imalattan sonra sıra montaja geldiğinde sorunlar çıkabilir. Kullanılacak malzemenin ve yapılacak hizmetin dikkat edilecek kısımları kadar hangi firmaya yaptıracağınız da çok önemlidir. Paslanmaz Çelik ürünler imalatında deneyimli firmalarla çalışmak en az sorunla karşılaşmanız anlamına gelmektedir.  Uzun yıllardır paslanmak korkuluk imalatı yapan ve bu konuda kurumsallaşmış firmalar ile çalışılmasında çok faydalar vardır. 

Paslanmaz korkuluk fiyatları isteğinize göre, istediğiniz ölçüye göre değişiklik gösterebilir. İlk önce ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir ön çalışma yaparak deneyimli firmalardan teklif isteyiniz. Teklifler sonucunda paslanmaz korkuluk fiyatları en düşük olanı tercih etmek yerine kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik garantisi veren firmaları tercih ediniz.

Cam Korkuluk da en az paslanmaz korkuluk kadar önemsenmesi gereken bir yapıdır. Cam korkuluk artık binaların her yerinde tercih edilen kullanışlı tercihlerdir. Balkon cam korkuluk, merdiven cam korkuluk, teras cam korkuluk gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Her biri de neredeyse kendi arasında onlarca modele ayrılmaktadır. Cam korkuluk yaptırırken dikkat edeceğiniz önemli kriterler vardır.

Cam Korkuluk Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Cam korkuluk yalnızca koruma amaçlı değil aynı zamanda mekana yada ortama estetik vermesi açısından da öenmlidir.  Cam korkuluğun çelik aksamlarının paslanmaz olması uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Son zamanlarda kişiler kendi evlerinin balkonlarında veya teraslarında cam korkuluk tercih etmektedirler. Restoran,kafe ve iş yerleri özellikle kapalı ortamlarda sigara içme yasağının konmasından sonra cam korkuluk yaptırmayı tercih ediyorlar. İş yerleri çalışanlarına, kafe ve restoranlar müşterilerine güvenilir sigara içme yerleri yapmak için cam korkuluk bulunan bölümler yaptırmaktadır.
OSM Paslanmaz

İnşaat firmaları estetik açısından binaları ve yapıları cam korkuluklar ile hoş bir görünüme sokmaktadır. Üstelik cam korkuluklu daire, cam korkuluklu ev fiyatları diğer ev ve daire fiyatlarına göre farklılık göstermektedir. Eğer yeni bir ev yaptırıyorsanız yaptırdığınız evin cam korkuluklu olması daha sonra satışında veya kiraya verilmesinde size artı karkılar sağlayacaktır. 

Cam korkuluk sayesinde şık ve modern bir görünüme sahip olan yapılar için yaptırmadan önce belli başlı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Yine deneyimli firmalarla çalışmak son derece önemlidir. Çünkü cam korkuluk çizimleri gerçekten deneyim, tecrübe ve mühendislik gerektiren bir iştir. Uzman bir ekibi olmayan firmalarlaçalışmak estetik bir görünüme sahip olmaya çalışırken na hoş bir görüntüyle karşılaşmanıza neden olabilir. Cam korkuluk çiziminin uygulanacak yere göre çizilmesi montajı esnasında sorun yaşanmasının önüne geçer. 

Cam korkuluk fiyatları isteğe ve kullanılan malzemeye göre değişmektedir. İhtiyaçlarınızı belirleyip, nerede, hangi amaçla kullanacağınız belirledikten sonra kaliteli hizmet, kaliteli malzeme, kaliteli nakliye, kaliteli montaj ve hatta gerekirse demontaj hizmeti sunan firmalar tercih edilmelidir.

Cam korkuluk veya paslanmaz korkuluk yaptırırken en önemli husus bu işe yıllarını vermiş, deneyimli, tecrübeli, işinde uzmanlaşmış ekip ve kadro ile çalışan, müşteri memnuniyetini esas kabul etmiş firmalarla, şirketlerle çalışılmalıdır.


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum