29 Eylül 2015 Salı

Türkiye'nin En İyi Blogları-1

En iyi olmak demek, çok fazla ziyaretçisi olan, çok fazla para kazanan, çok ünlü olan anlamına gelmesinden ziyade benim nazarımda kaliteli ve güncel içerik üreten, samimiyetini ve ciddiyetini bloguna aktaran şeklindedir.

Buna istinaden bana göre Türkiye'nin En İyi Blogları isimli bu yazıyı hazırladım. Bu yazımda sıkça takip ettiğim blogları ve bu bloglar ile blog yazarları hakkında bilgiler vermek istiyorum.

Gönül istiyor ki, kaliteli içerikler üreten blog yazarları emeğinin karşılığını alsın ama maalesef ülkemizde blog yazarları hakettiği değeri şuan göremiyor. İlerleyen zamanlarda daha etkileşim içerisinde olup blog yazarlarını daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum.

En İyi Türk Bloglarını bir seri haline getirip, belirli aralıklarla keşfettiğim blogları bu listelere ekleyerek bu seriye devam edeceğim. Eğer sizin de blogunuzun tarafımdan incelenerek En İyi Türk Blogları listesine dahil edilmesini istiyorsanız, vsarigoz@gmail.com adresine mail atarak bildirimde bulunabilirsiniz.

Gelelim, Türkiye'nin En İyi Blogları Listesine;

Hızlı Adam | İş Dünyası, Kariyer, Satış-Pazarlama Bloğu

Hızlı Adam Blogunun Yazarı Bünyamin Kapıcıoğlu ile güzel bir iletişimimiz var. Birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Birbirimizin bloguna katkılar sağlıyoruz. Hızlı Adam, iş dünyası, kariyer, satış, pazarlama, kişisel gelişim gibi kategorilerde içerikler üretmektedir. İçeriklerini büyük bir titizlik ile hazırlayıp okurlarının istifadesine sunmaktadır. Hit odaklı içerikler yerine gerçekten insanların faydalanabileceği içerikler üreten bir blog yazarıdır.  Blogunun sade ama hoş görünümünü çok beğeniyorum. Kullanışlı bir arayüze sahiptir.

Sık kullanılanlar listemdeki yerini her zaman koruyacaktır. Tavsiyem sık sık ziyaret etmenizdir, çünkü güncel olarak kaliteli içerikler yayınlamaktadır. Yazılarını okurken sıkılmayacağınıza emin olabilirsiniz.

Beğendiğim bir kaç yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Blog Hocam - Daha İyi Bloglar İçin

Blog Hocam blog yazarları arasında rüştünü ispatlamış, kaliteli, özgün içerikler üretmektedir. Son zamanlarda bloguna çok sık içerik giremese de bu güne kadar oluşturduğu içerik ile tam bir arşiv niteliğindedir. Blog dünyasında misafir yazarlık adına gerçekten çok katkı sağlamıştır. Bu konuda hazırladığı Misafir Blogculuk isimli yazısını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Blog Hocam, Daha İyi Bloglar sloganı ile yola çıkmış ve bu konu üzerine çok kaliteli içerikler üretmiştir. Blog araçları, eklentileri, temaları, SEO makaleleri gibi kategoriler altında onlarca özgün makalele bulunmaktadır.

Beğendiğim bir kaç yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Kişisel blog deyince nedense aklıma başka bir blog gelmiyor. Kişisel blog kavramının tam karşılığı bence Burak'ın blogudur. Kendine has yazım uslübu ve yazılarının kalitesi ile bu konuda oldukça başarılıdır. En çok ise blogunun tasarımını beğeniyorum. Sarı rengi sevdiğimden midir yoksa blogunun düzeninden midir tasarım olarak en beğendiğim blog diyebilirim.

Sen Kimsin Oğlum? sayfasına mutlaka ama mutlaka göz atmalısınız. Klişe hakkımda sayfalarından değildir. 

Kendisi tam bir kitap kurdudur, zaten bunu yazılarını okuduğunuzda anlayacaksınız. Bilgisayar, teknoloji ve tamamen kişisel düşüncelerinden oluşan özgün bir içeriğe sahiptir.

Logosundaki pipoyu okuduğu Holmes romanlarına bağlıyorum. 

Beğendiğim bir kaç yazısını okumanızı tavsiye ederim.
  • Yazı Yazarken Sıkılanlar için 6 Altın İpucu
  • Kişisel Bloglar Nasıl Olmalıdır?
  • Kişisel Blogunuz için İsim Önerileri
  • Kişisel Blog Nasıl Oluşturulur?
Kerim Potuk'un kişisel blogudur.  Teknoloji haberleri, kitap ve film incelemeleri gibi konularda özgün içerikler oluşturur. ''En Eğlenceli Çöplük'' sloganı ile blog dünyasındaki yoluna devam etmektedir.

Uzun uzun kendisinden bahsettiği eğlenceli hakkımda sayfasını kesinlikle okumalısınız.
Beğendiğim bir kaç yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Gazeteci olan Engin Gürşen tarafından blog yazarlığı ve blog yazarlığından para kazanmak ana başlıklarında özgün, kaliteli, faydalı makalelerin bulunduğu güzide blogdur. Her yazısını okudum hatta dönüp tekrar okumak istediğim yazıları oldu.

Gerçekten yazılarını emek vererek belirli bir düzen içerisinde oluşturuyor.

Sade ama kullnıcı dostu bir tasarıma sahiptir. Tasarımdan ziyade içerik ön plandadır. Bence olması gerekende budur.

Beğendiğim bir kaç yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum