28 Eylül 2015 Pazartesi

Otel Rezervasyon Sistemi


Günümüzde internet üzerinden bir çok işlem yapılabilmektedir. Yemek siparişi verilebiliyor, çiçek gönderilebiliyor, araç kiralanabiliyor ve hatta otel için rezervasyon bile yaptırılabiliyor.

Bir kaç tık ile istediğiniz otel, istediğiniz tatil yöresi farketmeksizin işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dakikalarca telefonda rezervasyon için vakit kaybetme derdi de böylelikle son buluyor.

Artık tüm otellerin kendine ait web sitelerine entegre edilmiş otel rezervasyon sistemi var. Bu rezervasyon sistemi ile kullanıcılar, konaklayacakları oteli, kalacakları odayı, ödeyecekleri ücret karşılığında alacakları hizmetleri bile bir kaç tıklama işlemi ile halledebiliyor.

Otellerin rezervasyon sistemleri kadar sosyal medya ortamları da bir çok internet kullanıcısı tarafından takip edilmektedir. O otelde konaklamış insanların yorumları ve sosyal medyada paylaştıkları da ayrı bir önem arz etmektedir.

Bir tatil programı hazırladınız, tüm aile bireylerine duyuruyu yaptınız ve herkes sevinçle karşıladı. Ondan sonra yapmanız gereken günümüzde gelişmiş olan otel rezervasyon sistemi ile rezervasyon işleminizi gerçekleştirmektir. Rezervasyon yaptırmadan önce otel sosyal medya hesabından gereken bilgileri de aldıktan sonra rezervasyon yaptırma kararını alabilirsiniz.

Artık oteller online rezervasyon sistemi ile ziyaretçilerini, kullanıcılarına üstün bir hizmet sunuyor, bu sayede müşteri memnuniyetlerini katlıyorlar.

Basit ve çabucak halledilen rezervasyon işlemi mutlu müşterileri beraberinde getiriyor.

Sosyal medya üzerinden ve otellerin yorum kısımlarından da anlaşıldığı üzere bir çok müşteri de bu sistemi kullanmaktan, bu sistemin sağladığı kolaylıktan bir hayli memnun görünüyor.

Bu işin bir de mimarları var, işin mutfağında olan kişiler / kurumlar var. Otellere özel otel rezervasyon sistemi ve sosyal medya danışmanlığı yapan firmalar var.

Oteller de bilmektedir ki, artık mobil dünya, internet dünyası, sosyal medya dünyası vazgeçilmez bir iletişim / etkileşim aracıdır.

Bir çok otel bu ayrıcalıktan faydalanıp, müşterileri pörtföylerini genişletmeye çalışmaktadır.

Otel rezervasyon sistemi ile bir çok konu da düzenlenmiş oluyor. Mesela, oteller müşterilerinin isteklerini daha önceden bilebiliyor, sunacakları hizmetleri günler öncesinden yapılan rezervasyona göre şekillendirebiliyor. Müşteri ve kullanıcı için ise ne kadar kolaylık sağladığından yukarıda bahsetmiştik.

Tatil köyü, otel, motel ve diğer konaklama hizmeti veren kuruluşlar rezervasyon sistemi üzerinde ehemmiyetle durmaktadır.

İster büyük ister küçük bir otel olsun rezervasyon sistemi olmazsa olmazlar arasına yerini almıştır.

Oteller müşterilerine, hızlı, kolay ve pratik bir şekilde rezervasyon yaptırma imkanını otel rezervasyon sistemi ile elde edebiliyorlar.

Günümüzde bir çok insanın tatil programı yapmadan önce internet üzerinden araştırmalar yapıyor ve bu araştırmalar neticesinde nerede konaklayıp nerede tatil yapacaklarını belirliyorlar.

İşte hem otellerin hem de müşterilerin imdadına otel rezervasyon sistemi yetişiyor.

Bu konuda otellerin kendilerine ait özel web sitelerinin dışında tüm otellerin barındırıldığı rezervasyon siteleri de mevcuttur. Bu siteler üzerinden otel haberleri de takip edilebildiği gibi, otel karşılaştırmaları yapılabiliyor ve online rezervasyon yaptırılabiliyor.

Sosyal medya üzerine özel olarak geliştirilmiş otel rezervasyon uygulamaları da uzman kurum ve kuruluşlar tarafından hizmete sunularak daha çok potansiyel müşteriye ulaşılmasını sağlamaktadır.

Artık otellerin ve müşterilerin vazgeçilmezi olan rezervasyon sistemi tatil başlamadan önce müracaat edilmesi gereken ilk modüldür.

Çağı ve dijital dünyayı yakalamak isteyen oteller otel rezervasyon sistemi ile müşterilerine ulaşıp, hizmet kalitesini arttırmaktadır.


Sosyal Medya Yönetimi
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum