17 Mayıs 2016 Salı

Nofollow Dofollow Eklenmesi ve Kullanımı


PR ve Alexa değerleri iyi sitelerden reklam alabilirsiniz veya kendi site değerleriniz iyi ise reklam satabilirsiniz. Verilen linklerin etkisini göstermesi için bu linklerin “dofollow” (takip et!) özellikte olması gerekir. Yani verdiğiniz reklamın kodları içine bir rel=”dofollow” ekleyerek, o sitenin arama motorları tarafından takip edilmesi komutunu vermiş olursunuz.

Nofollow Etiketi Nasıl Kullanılır?

Sitenize eklediğiniz bağlantı adresinin arama motorları tarafından takip edilmesini istemiyorsanız, kod içine kalın yazıyla belirttiğim etiketi girmelisiniz.
 <a href=”http://www.orneksite.com” target=”_blank” rel=”nofollow>AdnanGuney</a>

Üstte verdiğim kodu, rel=”dofollow” yapabilirsiniz. Ancak! dofollow koymanız şart değildir, Herhangi bir nofollow tagı eklenmediği sürece, link dofollow kabul edilir. Kısaca, sitenizde link çıkışı olmaması sitenizin lehinedir ve size artı olarak geri döner. Nofollow, Google’ın yorumlara eklenen linklerden, ve hızlı Spam linklerin artışından rahatsız olarak ortaya çıkardığı yeni bir koddur.

Biliyoruz ki, Pagerank, sitelerin birbiri ile yaptıkları link çıkışı sonrasında oluşmaktadır. Bir site ne kadar çok öneriliyorsa, o kadar değerlidir, o kadar pagerank'ı fazla olur.

Ancak, nofollow ile öneriliyorsa farklı düşünebiliriz. Çoğu kişi nofollow'u noindex ile karıştırıyor. Bu sayfayı ziyaret etme, bu linki görmezden gel diyen noindextir. Nofollow sadece pagerank olarak bir görmezden gelmedir.


SONUÇ : Nofollow ile verilen linkler hiç bir şekilde link alanın pagerankından fayda sağlayamaz demektir. Yani google da üst sıraya çıkmasına engel değildir. Sadece wordpress sitelerin nofollow linkli yorumlarına yorum ekleseniz bile, yani dofollow backlinkiniz olmasa bile hedeflediğiniz konumlara mutlaka gelirsiniz.

Bu makalemizde Nofollow Dofollowdan daha iyidir sonucuna varabiliriz.

Misafir Yazarlar :

Yazar Hakkında : Bu yazı networkdizayn.com tarafından yazılmıştır.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum