15 Ocak 2016 Cuma

Daha Etkili İçerik Yaratmak İçin 4 Sıradışı Yöntem

Bir markanın sosyal ağlarda takip edilmesini etkileyen en önemli 3 nedenden birinin ilgi çekici içerik üretmek olduğunu biliyor muydunuz? (Kaynak:ContentPlus)
Dikkat uyandıracak içerik üretimi düşünüldüğünden daha zor. Bir yazıya başlamadan önce en sancılı süreç konuyu seçmektir.Öyle bir konu hakkında yazmalısınız ki konu kitleleri arkasından sürüklemeli, tartışma yaratmalı.
Böyle bir konuyu nasıl seçebilirsiniz?
Mükemmel içeriği oluşturmanın yolu, yeteri kadar tüketmekten geçiyor. Üretmeden önce tüketmek. Olabildiğince okumak, araştırmak, konunuza paralel blogları incelemek,verileri yorumlamak, eserinizde ele aldığınız düşünce hakkında dijital mecralarda neler konuşulduğunu araştırmak. Bu maddelerin hepsi bir araya geldiğinde, ilham denen şey beklemediğiniz bir anda kapıyı çalıyor.
Önemli olan içeriğinizle farkı yaratmak. Yukarıda söylediklerimi herkes yapıyor. Farkı nasıl yaratabilirsiniz?
İçerik üretiminde tıkandığınız noktada tıkanıklığı giderecek, vakum etkisi yaratacak metotlara ihtiyacınız var.
Bugün size kullandığım, işe yarayan ve faydalanmanızı istediğim bana özgü, sıradışı birkaç yöntemden bahsedeceğim. Belki şapkadan bir tavşan çıkmayacak ama sizi içerik baskısından kurtaracağına eminim.
İçerik Üretiminde Tıkanıklığı Gideren, Vakum Etkisi Yaratan 4 Sıradışı Yöntem
1- Similar Sites
Diyelim, ilginizi çeken bir internet sitesine rastladınız. Siteyi daha sonra da ziyaret edebilmek için siteyi sık kullanılanlar listesine eklediniz. Fakat sık kullanılanlar listesine eklemekten, yani siteyi imlemekten başka yapabileceğiniz daha etkili yöntemler var. Ben içerik bakımından etkileyici bir site bulduğumda similar sites’e girer, benzer blogları aratırım.
Similar Sites adından da anlaşılacağı gibi karşınıza aramanızla uyumlu benzer içeriği bulunan siteleri çıkartıyor. Böylelikle değerli bir siteye rastladığınızda, ona benzeyen, içeriği paralel onlarca siteyi kolayca keşfedebiliyorsunuz. Daha sonra Similar Sites’in önerdiği bloglardan ilgimi çekenlere abone oluyorum. Böylece sitelerin her güncellemesi günlük olarak e-mail kutuma düşüyor. Bilgi sonsuz bir gezegen. Yeni şeyler keşfettikçe vizyonum genişliyor, kapı kapıyı açıyor ve kaliteli içeriklerle sizleri buluşturabiliyorum.
2- Düşünce Haritaları(Mindmaps)
İçerik üretmek için favori yöntemim. Bu blogda gördüğünüz tüm yazıları mindmaps diyagramıyla hazırlıyorum. Mindmaps, yani düşünce haritaları beyin fırtınası yapmanızı sağlar. Mindmaps hazırlarken anahtar kelime ”çağrışım’dır.
Benim de kullandığım ve tamamen ücretsiz bir zihin haritası aracı sunan  Bubbl.Us sitesini faydalanmanız için önerebilirim.
3- Yahoo Answers ve UzmanTV
 Eğer profesyönel bir içerik üreticisiyseniz, talebi takip etmelisiniz. Konunuzla ilgili neler merak ediliyor? İnsanlar hangi soruların cevabını arıyor? Yarattığınız içeriklerde yanıt aranılan sorulara cevap vermeniz sitenizi daha çok kişinin takip etmesini sağlar.
Ben kamuoyunun nabzını yoklamak için Yahoo Answers’a ve UzmanTV’ye girip göz atıyorum. Yahoo Answers’ta Türkçe olmasa da farklı ülkelerdeki talepler genelde benzerlik gösteriyor. Eğer Türkçe bir kaynak istiyorsanız Mynet’in cevaplar diye bir hizmeti var. Mynet’e de göz atabilirsiniz.
4-  Scribd.com
 Scribd, kaliteli dökümanları bulabileceğiniz bir döküman paylaşım sitesi. Akademik araştırmalar, ücretsiz e-kitaplar, şirketlerde yapılan sunumlar… Kısacası ne hakkında yazacaksanız mutlaka Scibd’e göz atın. Hayal bile edemeyeceğiniz konuları yakalayabilir, farklı görüş açıları kazanabilirsiniz. Scribd’in Türkiye’deki muadili ise belgeler.com. Eğer ingilizce kaynakları inceleyecek kadar iyi bir ingilizceniz yoksa belgeler.com’a girerek Türkçe kaynaklara erişebilirsiniz. Bu arada Scribd sitesindeki Türkçe kaynak sayısı sürekli artıyor.

 Her yazarın gün geldiğinde zihni tıkanabilir. O yüzden sürekli ilham verecek, beyin fırtınası yapmamızı sağlayacak , düşünce  tıkanıklıklarımızı giderecek vakumlara ihtiyacımız var.


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum