29 Ocak 2016 Cuma

Cilt Bakımı Hakkında Gerekli Bilgiler

Bir çok uzmanın görüş birliği yaptığı ancak her birine göre farklı cilt bakım teknikleri ile güzellik sırlarını maddeler halinde sıralayabiliyorlar. Günümüzde kadınlar cilt bakımı ile ilgili çok fazla yazı ve içerik okuyorlar. Araştırıyorlar, yeni teknikler öğrenmeye, yeni püf noktalarını kapmaya çalışıyorlar.
Ankara Güzellik Merkezi

Cilt Bakımı için evde basit ve doğal yöntemlerle hazırlanan maskeler, kürler olduğu gibi Cilt Bakım Merkezleri ile de iletişime geçilebilir.
Bitkisel ve tamamen doğal olan yüz maskeleri cildinize bakım yapmanınz için basit yöntemlerdendir ancak özellikle kadınlar Cilt Bakım Merkezleri tarafından sağlanan Cilt Bakım Seanslarını tercih etmektedir.

Yüzde ve ciltte sivilce, leke, akne gibi yüzün doğallığını bozup, hoş olmayan bir görüntü veren etkenler vardır. Bu etkenlerin ortadan kalkması ve bir daha tekrarlamaması için Cilt Bakımı son derece önemlidir.

Medikal Cilt Bakımı denilen bir başka yöntem ise cildin ve yüzün temizlenmesine, arınmasına, nemlendirilip koruma altına alınmasını sağlar.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Cilt jel ve losyonlar vasıtasıyla temizlenerek medikal cilt bakımı işlemine başlanır.  Peeling yöntemiyle ciltteki ölü hücreler arındırılır. Buhar ile cilt gevşetilir ve gevşeyen derideki siyah noktalar ile yağ bezeleri kolay temizlenir. Tonik ile cilt dinlendirilir. Bazı cilt bakım seanslarında radyofrekans yöntemi kullanılarak yüzün sıkılaştırılmasına ihtiyaç duyulabilir. Özel serum ve kremler ile cilde masaj uygulanır. Son olarak özel nemlendirici koruyucu kremler ile yapılan işlemler sabit hale getirilerek yüzün hoş bir görünüme sahip olması sağlanır.

Cilt Bakımı en az ayda bir kere yapılmalıdır. Düzenli yapılan cilt bakımı sayesinde cilt doğal ve parlak bir görünüme sahip olurken aynı zamanda cilt sağlığı da koruma altına alınmış olur.

Medikal bakım yaptırmış olmak evde günlük cilt bakımını ihmal etmek anlamına gelmez. Evde yapılacak maskeler ve kürler ile Cilt Bakım Merkezlerinde yapılan bakımlar desteklenmelidir.
Çukurambar Güzellik Merkezi
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum