30 Ekim 2015 Cuma

Neden Blog Açayım Sorusuna 5 Cevap

Blog yazarlığı ülkemizde her geçen gün artarak devam eden bir iştir. Artık blog yazarlığından ciddi gelir elde eden blog yazarlarımız var. Örnek verecek olursak, blog yazarlığından aylık gelirime ciddi bir miktar ek gelir ekleyebiliyorum. Tanıtım yazıları ve metin yazarlığı gibi işlerden elde ettiğim para asıl işimden elde ettiğimden daha keyifli geliyor çünkü, sevdiği bir işi yaparak para kazanmak gerçekten insana mutluluk veriyor.

Bu makalemizde blog açmaya niyetlenmiş ama bir türlü açamamış, ''acaba blog açmalı mıyım'' yada ''neden blog açayım'' gibi sorular ve fikirlerle boğuşan müstakbel blog yazarı adaylarına cevap vermeye çalışacağım.

1-)Yazmayı Seviyorsanız, Blog Yazın!
Hepimiz hayatımızın bir döneminde yazma hevesi ile kalemi kağıdı elimize aldık ve kimimiz günlük yazdı, kimimiz şiir yazdı, kimimiz denemeler yazdı. Eğer heves olarak kalmadıysa ve hala yazmayı çok seviyorsanız blog açmalısınız. Blog yazmaya başladığınızda, bu işin bir deftere yazmaktan çok daha rahatlatıcı olduğunu göreceksiniz.

Ne yazdığınız çok önemli değil, yazdıklarınızı beğeniyorsanız bunları blogunuza aktarmalısınız.

2-)Belki Popüler Olursunuz!
Belki de yazdıklarınız gerçekten farkındalık yaratacak cinsten şeylerdir ve siz bu cevheri saklayarak insanlığa karşı derin bir suç işliyorsunuzdur. :)

Yazdıklarınız insanlar tarafından beğenilirse, akıl ve zeka nüansları barındırıyorsa, kısa zamanda popüler olmamanız için bir sebep yoktur. Bunun bir çok örneği vardır. Şuan büyük gazetelerde köşe yazarlığı yapan, kitapları basılan onlarca blog yazarlığından gelmiş yazar vardır.

Yazdıklarınızı bir çok insan okuyacak ve belki de yazdıklarınızdan faydalanacaklardır.

3-)İnsanlara Yardımınız Dokunsun!
Beceriniz, yeteneğiniz, mesleğiniz yada hakim olduğunu bir konu üzerine blog yazabilirsiniz.

2006 yılından bu yana blog yazarlığı yapıyorum ve bu konuda artık bir çok otoritenin kabul ettiği uzman blog yazarları statüsüne giriyorum. Bu konuda mütevazi davranamayacağım çünkü, uzun süredir istikrarlı ve özverili şekilde yazılar yazmaya devam ediyorum.

Blogumda yayınladığım bir çok makaleden bir çok insan faydalanıyor. Ben blog yazarlığı üzerine, webtasarım üzerine yazılar yazarak insanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Siz de uzman olduğunuz bir konuda makaleler hazırlayarak insanlara faydalı olabilirsiniz.

Diyelim ki, çok kitap okuyan birisiniz, okuduğunuz bu kitaplar hakkında yorumlar ve özetler yazarak o kitabı / kitapları okumak isteyenlere bilgi vererek yardımcı olabilirsiniz. Ve yahut, çok iyi yemek yapıyorsunuz ve bu yemeklerin tariflerini yazıya dökerek blogunuzda yayınlıyorsunuz. İnsanlar sizin tarif ettiğiniz şekilde yemekler yapmayı öğreniyorlar.

Rahmetli babam ''insanlara faydalı olan en mutlu insandır'' derdi. Hiç bir getirisi olmasa bile bu mutluluk için bile blog yazılmalıdır.


4-) Yeni Arkadaşlar Edinirsiniz!
Blog yazmaya başladığınızda daha iyi anlayacaksınız ki, blog yazmak yeni çevreler, yeni insanlar tanımanıza vesile olacaktır.

Blog yazarlığı sayesinde bir çok yeni arkadaşlar edinmişimdir. Çok güzel çevrelere katılmışımdır. Üstelik blog yazarlığı ile kurduğun ilişkiler öyle alelade ilişkiler de olmaz, seviyeli ve saygılı dostluklar kurarsınız.

Bazen blogunuza yorum yapan bir okurunuzla, bazen sizi merak eden biriyle, bazen de sizin bir şeyler danıştığınız kişiyle iyi arkadaşlıklar yapabilirsiniz.

5-)Maddi Kazanç Elde Edersiniz!
Blog yazarlığı yapmaya başladınız ve bir süre gerçekten sıkılmadan, istikrarınızı bozmadan yazmaya devam ettiniz. Okurlarınız için özgün ve güncel içerikler ürettiniz. İnternet aleminde gezen milyonlarca kişiden bir kısmı aradığı sorunun cevabını sizin blogunuzda bulmaya başladı.

İşte burası kırılma noktalarından birisi de burasıdır. Artık fark edilmeye başladıysanız, para kazanmaya başlayabilirsiniz. Reklam gelirlerinin yanında, hazırlayacağınız özgün tanıtım makaleleri sayesinde maddi kazanç elde etmeniz mümkündür.

Blog yazarlığı yapmak için daha bir çok neden sayabiliriz. Eğer blog yazarıysanız, neden blog yazdığınızı yada blog açmayı düşünüyorsanız, neden blog açmak istediğinizi yorumlar kısmından ileterek bu makaleye katkıda bulunabilirsiniz.


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum