28 Nisan 2016 Perşembe

KARTVİZİT NASIL HAZIRLANIR, NELERE DİKKAT EDİLİR?


Kartvizit artık günümüzde çalışan insanın olmazsa olmazlarındandır. İster kendi işinizin sahibi olun, isterseniz özel sektörde ücretli çalışan personel olun, ister kamu çalışanı, ister freelance/home ofis çalışan olun kartvizit olmadan kendinizi veya işinizi takdim etmeniz oldukça zordur. Kartvizit sizi ilk takdim eden araç olduğu içindir ki, tasarımıyla, kalitesiyle, renkleriyle, grafikleriyle çok iyi dizayn edilmiş olması gerekir. Bu yazımızda kartvizit nasıl hazırlanır, kartvizit hazırlarken veya kartvizit bastırırken nelere dikkat edilmeli bunlara değineceğiz.

Kartvizit Nasıl Hazırlanır?
Kartvizitler için en kısa ve basit yol, matbaalarda sektörlere göre ayrılmış kataloglardan hazır bir şablon seçerek bastırmaktır. Eğer hazır kartvizit şablonlarının yeterli olmayacağını, sizi temsil etmeyeceğini düşünüyorsanız o halde kafanızda canlandırdığınız tasarımı bir grafik tasarımcı yardımıyla hazırlayabilirsiniz. Kartvizit tasarımları için özel olarak geliştirilmiş grafik tasarım programlarından yardım alınır. Bilgisayar ortamında hazırlanan tasarımlar yine bilgisayarlar yardımıyla basımı yapılır.

Kartvizit Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kartvizit tasarımında profesyonel bir grafik tasarımcı ile çalışmak en doğru karardır. Profesyoneller profesyonelprogramlar aracılığıyla zihninizde tasvir ettiğinizi tasarıma kolaylıkla dökebilir. Kartvizit tasarımında sektörünüzde çok önemlidir. Sektörünüze uygun grafikler, işinize göre ikonlar kullanılması ilk görüşte fikir sahibi olunmasını sağlar. Tasarımın içerisinde bir parça da merak uyandırıcı ya da etkileyici bir öğe bulundurmak sizi ve markanızı tanıtan kartvizitinizin başkaları tarafından dilden dile anlatılmasına ve organik bir şekilde reklam yapmanıza da olanak tanır. Kartvizitin tasarımı kadar basıldığı kâğıt türü ve basım kalitesi de önemlidir. Profesyonel matbaa hizmeti veren firmalarla çalışılmalıdır. Bu sayede hem kartvizit tasarımınız hem de kartvizitiniz kaliteli olacaktır.
Kartvizit tasarımında en çok dikkat edilmesi gereken tasarım dünyasının yenilikleridir. Mesleklere, sektörlere göre tasarım trendleri farklılıklar gösterebilir. Renk seçimi, renk uyumu, zemin rengi belirleme gibi hususlarda mutlaka bir grafik tasarımcıdan yardım almalısınız.
Az biraz Photoshop gibi tasarım programlarını kullanıyorsanız, internette bulunan ve ücretsiz olarak dağıtılan hazır kartvizit temalarını indirip kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Kolay Kartvizit Hazırlama!
Tasarım veya matbaa hakkında hiçbir bilginiz olmasa dahi günümüzün teknolojisi sayesinde çok kolay bir şekilde kartvizit hazırlayabilir, çok kısa sürede kartvizit bastırabilirsiniz. Kolay kartvizit hazırlama sitesi olan matbuu.combu konuda oldukça kullanışlı ve oldukça bol seçeneğe sahiptir. Tasarım konusunda bilgi sahibi olmayanların dahi basit birkaç adım da kartvizit hazırlamasına imkân tanımaktadır.

Bastırmak istediğiniz kartvizit tasarımını belirleyip, yerinizden kalkmadan, matbaaları dolaşmadan, dilerseniz çeşitli ödeme seçeneklerinden yararlanarak dilediğiniz kartviziti kolaylıkla bastırabilirsiniz. Profesyonel Matbaa ve Basım hizmetleri sunan matbuu.com’dan dilerseniz telefon ile dilerseniz mail yoluyla destek alarak kartvizit tasarımınızda size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

İyi Bloglamalar,
Profesyonel Blogger
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum