18 Mart 2016 Cuma

Kredi Notu Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kredi Notu hesaplama ile ilgili Arama Motorlarında o kadar çok arama yapılıyor ki, insanların kredi almak için nasıl çaba gösterdiğinin delili gibi duruyor. İnsanlar kredi kullansın yada kullanmasın, kredi notunu merak ediyor.

Öğrencilik yıllarımızda yıl sonu ortalamamızı merak ettiğimiz günler geldi aklıma, o zamanlar yanlış hatırlamıyorsam ben 3,98 ortalama ile mezun olmuştum. Okuldan yüksek not ile mezun olmak kolay ama hayat içerisinde gelir-gider dengesini korumak, borç yüküne hesaplı girmek ile ancak bazı standartlarımızı koruyabiliyor ve kredi notumuzu yüksek tutabiliyoruz.

Peki bu kadar arama yapılan ''kredi notu'' , ''kredi notu hesaplama'' işlemleri nasıl yapılır?

Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?
Kredi notu sorgulama için bir çok internet sitesinden faydalanabilirsiniz. Üstelik ücretsiz bir şekilde bu bilgiyi edinebilir ve kredi notunuz hakkında almanız gereken önlemler nelerdir gibi sorularınıza da cevaplar bulabilirsiniz.

Bu kısımda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her siteden kredi notu öğrenilmemelidir. Kişisel bilgilerinizi vereceğiniz için riske girebilirsiniz.  T.C. Kimlik no, anne kızlık soyadı, kart numarası, müşteri numarası, banka hesap numarası, doğum tarihi, doğum yeri, anne adı, baba adı gibi bilgiler girilmesi gerektiği için bu bilgilerin yanlış kişilerin eline geçmesi maddi manevi sizi kayba uğratabilir.

Kredi notu sorgulama için çalıştığınız bankanın internet şubesinden, cep şubesinden veya telefon şubesinden öğrenebilirsiniz. Dilerseniz bizzat bankaya giderek de kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Bankayı aradan çıkarıp başka kanallar üzerinden kredi notu öğrenmek isterseniz Findeks ve benzeri güvenilir siteleri kullanabilirsiniz. Bu tür siteler bir kere mahsus ücretsiz kredi notu öğrenmenize olanak tanırken sonraki sorgulamalarınızda 3-10 tl arasında ücretler talep edebiliyorlar.

Kredi Notu Hesaplama ile ilgili Son Sözler
KRedi notu hesaplamasını kaba taslak sizde bilebilirsiniz. Bankalara olan borçlarınızı ve ödemelerinizde düzene yada düzensizliklere göre yaklaşık bir rakam çıkarabilmeniz mümkündür. Kredi notu hesap tablosu gibi bir arama ile formülize edilmiş tabloları veya işlemleri kullanabilirsiniz ancak bu çok sağlıklı sonuçlar vermeyecektir.

Kredi Notu ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için aşağıda verdiğim bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
https://www.trkredinotu.com/k/kredi-notu

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum