13 Ekim 2015 Salı

İngilizce de Edatlar

İnsanlar hayatlarında farklı dil ve kültürleri öğrenme gereksinimi duyarlar. Bu durum hayatlarında doğru kapıların kolay açılmasına yardımcı olur. özellikle günümüzde dil öğrenimi büyük bir öneme sahiptir. Modern toplumlarda ülkeler arası iletişim ortak dil olan İngilizce ile sağlanmaktadır. İngilizce eğitimi okullarda verilmesinin yanı sıra İngilizce kurslarında da verilmektedir. İngilizce Kursları çeşitlilik gösterir. Günümüze baktığımız da ise her insanın anlama ve kavrama durumları farklı olduğu için her insan tipine göre öğrenme sağlanmaktadır. Dil öğrenimi isteğe bağlı olarak öğrenilse de zor bir iş gibi görülür. Ama istekli olunması durumunda dil öğrenimi kolay ve zevkli bir hale gelir. Özellikle okuldan mezun olan kişilerden ilk aranan şart yabancı dil biliyor olmasıdır. Bu yüzden her insanın en az bir yabancı dil bilmesinde fayda vardır. dil eğitimi uzun bir süreç olsa da sabırlı davranıldığında anadil gibi konuşulabilir. Bu yüzden dilbilgisi gibi kelimelerin telaffuzu da oldukça önemlidir. dil öğrenimlerinde pek çok yöntem kullanılmaktadır. bunlar özel İngilizce kursları, özel İngilizce dersleri, yurtdışı İngilizce eğitim, kaset programlar, online İngilizce olarak sıralamak mümkündür. İngilizce öğrenimi temel düzeyden başlayarak çeşitli bölümler halinde yukarıya kadar hızla yükselmektedir. Bu yüzden seviyelerin tam olarak öğrenilmesinden sonra diğer kura geçilmesinde fayda vardır. İngilizce öğrenimi merdiven basamaklarına benzer ve basamakların tek tek sağlam adımlarla çıkılması gerekir.

Bizim dilimiz ile İngilizce arasında büyük farklılıklar bulunur. Türkçe de öge dizilişi özne-nesne-yüklem olarak sıralanmaktadır. İngilizce de ise özne- yüklem- nesne olarak sıralanmaktadır. İngilizce de çeviri özne söylendikten sonra sondan başa doğru gelinerek çeviri uygulanır. İngilizce öğreniminde ayrıntı ve kelimelerin kullanım alanları oldukça farklıdır. İngilizce de edat ve bağlaç kullanımları da oldukça farklıdır. İngilizce Edatlar zamana göre, yer-yön gösteren, düzey gösteren, bulunma ve duruş yönünü gösteren, diğer edatlar olarak sıralamak mümkündür. zaman göstermek için kullanılan edatların başında at gelmektedir. Tam bir zaman noktasını göstermek için kullanmaktayız. At nine- dokuz da, at night- geceleyin olarak ifade edilir. In ise aylar, mevsimler ve yıllar öncesinde kullanılmaktadır. in winter kışın, in september- eylülde olarak ifade edilir. on ise gün ve tarih aralıklarında kullanılmaktadır. on Friday- Cuma günü olarak örnek verilmektedir. By o zamana kadar olarak ifade edilir. from ise e kadar anlamında kullanılmakta ve kullanımı from morning till evening sabahtan akşama kadar olarak örnek verebiliriz. Yer-yön edatları ise from, to, in, by, on, off, along, into olarak ifade edilir. İngilizce kullanımda daha pek çok edat kullanımı bulunmaktadır.

İngilizce de edat ve bağlaç kullanımları da bizim dilimizde olduğunda farklıdır. diğer edatlar ise normal kullanımlarda daha farklı olarak karşımıza çıkmaktadır. bu edatları sıralandıracak olursak about hakkında anlamında kullanılmaktadır. with ile anlamında kullanılır. With me- benimle anlamındadır. Bir cümle de taşıt ismi kullanılacaksa with yerine by kelimesi kullanılmaktadır. buna örnek vermek gerekirse I go to school by bus- okula otobüs ile giderim anlamına gelmektedir. Without ise sız-siz anlamında kullanılır. Without- ceketsiz olarak örnek verilmektedir. edatların bazıları fiillere göre değişim göstermektedir. her edat için kullanılan belli başlı fiiller bulunmaktadır. of ile kullanılan bazı fiillere örnek verecek olursak dream, consist, get rid, accuse, remind, think fiilleri kullanılmaktadır. in edatın da ise believe, succeed fiilleri kullanılmaktadır. for edatında kullanılan fiiller apologize, aşk, beg, apply, hope, wait, rain kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse We hope for rain- yağmur bekliyoruz olarak karşımıza çıkmaktadır.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum