30 Eylül 2015 Çarşamba

12 Eylül'ü Ülkücülerin Gözünden İzleyelim!

12 Eylül yakın bir o kadar da kara tarihimizdir. Bizler o günlere kara eylül deriz ki, az bile deriz. Babalarımızın, ağabeylerimizin anlattıklarını dinlerken bile akıllarımız şaşar, yapılan zulme, edilen işkenceye lanetler yağdırırız.

12 Eylül'ü hep solcuların gözünden izledik, hep solcu yazarların kalemlerinden çıkanlar beyaz perdeye aktarıldı. Vakti zamanında Ülkücüler isimli belgesel temalı bir filmde vizyona girmişti ancak tıpku 12 Eylül'de olduğu gibi 2015'te bile Ülkücüler zorluklarla karşılaşmaktadır. Bu gün vizyona giren filmler yeteri kadar salonda gösterilmeme sıkıntısı yaşamaktadır.

O kadar çok tekrar edilen, konusu beş kuruş etmeyen, izleyiciye bir şey öğretmeyen filmler bile en ücra kasabalarda gösterime girerken, yakın tarihimize not düşen bu yapımlar en metropol şehirlerin en gözde sinema salonlarında bile yer bulamıyor.

Neyse ki, kafes filmi için yapılan bazı baskılar bir çok şehirde gösterime girmesine vesile oldu.

Kafes filmi 2 Ekim 2015 günü vizyona giriyor. İnşallah bende 2 ekim akşamı iş çıkışı kafes filmine gideceğim.

Filmi izleyelim ve izlettirelim. Bu filmi izlemek için ülkücü olmanız gerekmiyor, hangi görüşe mensup olursanız olun en azından ne anlatılmış, Ülkücüler 12 Eylül'ü nasıl görüyor diyerek izlemelisiniz.

Bu ve bunun gibi yapımların çoğalmasını temenni ederim.

Ülkücü Hareket'in tarihinden onlarca sinema filmi çıkabilir. Mesela, Dursun Önkuzu'nun, Süleyman Özmen'in, Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatlarından çok güzel film olur.

Alparslan Türkeş'in hayatını konu edinen bir film düşünsenize, Kıbrıs'tan başlayan Türk Dünyası Liderliğine uzanan, bir nesle isim ve ülkü veren liderin hayatı ne güzel olurdu değil mi?

İnşallah bir gün gerçekten böyle yapımları da izlemek nasip olur.

Filmin oyuncu kadrosu da oldukça geniş ve tanıdık yüzler var.

Kafes filmi oyuncu kadrosu;

  • Turgay Atalay
  • Barış Küçükgüler
  • İsmail Hacıoğlu
  • Murat Ercanlı
  • Nilay Duru
  • Fırat Şahin
  • Mine Doğan
  • Janberk Nak


Kafes filminin fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.




Disqus Yorumları Yükle

0 yorum