Yaz geldi mi mangalın tadı ,keyfi bir başka oluyor.Mangalda et yanına salata ya da bir kaç meze işte harika bir akşam.Sizde benim gibi değişik mangal lezzetleri seviyorsanız ve değişik mangal tarifleri arıyorsanız bu tarif size göre.
Malzeme ölçüsünü aslında kafama göre ayarladım.Klasik kuru köfte yapar gibi hazırlayıp kırmızı biberlere doldurdum sonra da dilimledim.Dört kişi için yaklaşık ölçü vermem gerekirse ;
MALZEMELER:
300 gr kadar kıyma
1 küçük kuru soğan
3 -4 dilim kadar ekmek içi
tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
birkaçdal maydanoz
Bir kaç adet kırmızı biber (Kapya biber))
YAPILIŞI:
Kıymayı bir kaba alıp içine kabukları soyulmuş kuru soğanı rendeleyin.Ekmek içlerini hafif ıslatıp sıkıp kıymaya ekleyin.Baharatları maydanozları ekleyip bir güzel yoğurun.Çekirdekleri çıkarılıp yıkanmış biberlere köfte malzemesini doldurun.Bir parmak genişliğinde kesin.Fotoğraftaki gibi ızgaraya dizip mangalda pişirin.Yanına da salata yapıp servis edin.
Afiyetolsun.
0 yorum