20 Nisan 2016 Çarşamba

Anneler Günü için Hediye Önerileri



Merhaba sevgili okur.

Daha önce birçok özel ve anlamlı gün için hediye önerilerinde bulunduğum yazılar hazırladım ve sizlerde zahmet edip okuma teveccühü gösterdiniz. Bu kez ''cennet annelerin ayakları altındadır'' sözünün bizzat kendileri olan canımızın canı annelerimizin günü olan Anneler günü için hediye önerilerinde bulunacağım.

Anneler, ne sevgiliye benzer ne eşe, ne arkadaşa, ne kardeşe... Onların nazarımızda yeri hem dinen hemde kültürel olarak farklıdır. Annedir en nihayetinde bizi koşulsuz seven ve tartışmasız arkamızda duran yegane varlıklarımızdır.

Hâl böyle olunca anneler günü hediyesi seçmek bir hayli zorlaşıyor. Alacağımız yada alabileceğimiz hiçbir hediyeyi kendisine yakıştıramıyoruz.

Anneler gününde alacağınız hediyeye karar vermeden önce bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

Anneler Günü Hediyesi-1

İlk önce sizlere kendi annem için almaya karar verdiğim hediyeyi anlatayım. Daha sonra da elediğim seçeneklere geçelim. Belki benim elediğim seçenekler sizlerin hoşuna gider ve alternatif hediye önerileri olarak değerlendirirsiniz. Alacağım hediyenin annemin zevklerine ve ilgi alanına göre olmasını istedim ve annemin zevklerini, ilgi alanlarını not ederek bu minval üzerine hediye seçenekleri belirledim.

Benim annem tam bir Osmanlı hayranıdır. Osmanlı ile ilgili kitaplar yıllardır düşmez elinden. Üstelik tablolara çok meraklıdır. Evinin her yerinde tablolar vardır ve hepsini özenle siler, temizler ve bakımlarını yapar. O zaman seçenek belliydi, Osmanlı temalı bir tablo kendisini ziyadesiyle memnun ederdi.

Son zamanlarda Kanvas Tablo merakı da arttığı için seçenekler git gide daralıyordu. Osmanlı temalı kanvas tablo. Bizler sabah 8 akşam 5 ofis çalışanları olduğumuz için mağaza mağaza gezip hediye bakmaya vakit bulamıyoruz. Elimizin altındaki bilgisayarları kullanarak internetten hediye seçiyoruz. Sonunda birçok internet sitesini gezdikten sonra resim gördüğünüz hediyeye de karar kıldım. Tercih etmemde hem ödeme kolaylığı hem de fiyatının bütçeme uygun olması da etkili olmuştur. 5 parçalı okyanus rengi üzeri ortada Osmanlı Arması, solda Türk Bayrağı motifi ve sağda üç hilal desenli kanvas tablo da karar kıldım. Bu tablonun zemin rengi ve üzerindeki motifler tam da annemin beğeneceği türden. Zira kendisi turkuaz rengin bir Türk rengi olduğu konusunda iddiaları var.

Anneler Günü Hediyesi-2

Gümüş kolye anneye alınabilecek en ideal hediye gibi bir intiba nedense yıllardır bende mevcut ama bu kanaatim ne kadar doğrudur bilemiyorum. Şık, zarif bir gümüş kolye üstelik annenizin zevklerine hitap eden bir kolye bence çok doğru bir tercih olacaktır. Yukarıdaki kanvas tabloda karar kılmamış olsaydım anneme osmanlı armalı bir gümüş kolye alacaktım.


Anneler Günü Hediyesi-3

Anneler günü hediyesi alırken kriteriniz anneler değil, anneniz olmalıdır. Eğer tüm anneleri baz alarak bir hediye seçimi yapmaya kalkarsanız yıllarca pazarı yöneten zihniyetin bize dayattığı tabak-çanak, bardak - kap yani mutfak eşyaları tekelinden çıkamazdık. Galiba o dönemlerde yaşayan bir züccaciye tüccarının ortaya çıkardığı bir furya idi, nihayet yeni nesil ile birlikte bu algı kırıldı ve artık annelere kayda değer hediyeler alınıyor. Tabi burada bu hediyeleri bizlere satın alma imkanı oluşturan firmaları/markaları da es geçmeyelim. Gelelim üçüncü hediye önerisine...

Doğal taş küpe ; anneler böyle doğal hediyelere bayılacaktır. Eğer annenizin doğal taşlardan yayılan enerjiye dair inancı varsa mutlaka tercih etmelisiniz. Doğal taşlardan üretilmiş gümüş bir çift küpe annenizi mutlu edecektir. İnternette uygun fiyatlara bulabileceğiniz birçok küpe çeşitleri mevcuttur. Birini tercih ederek annenize anneler günü hediyesi olarak armağan edebilirsiniz.

Anneler günü Hediyesi için Genel Öneriler

Özel günlerde birine hediye alacağım zaman tercih ettiğim siteler vardır. Bunun için bir gün ''hediye alınabilecek siteler'' isimli bir makale hazırlayacağım. Annenize güzel bir bileklik, kolye ve küpe seti, tablo, parfüm, güneş gözlüğü, dekorasyon ürünleri vs daha birçok seçenek sizlerin tercihini beklemektedir.

Anneler yalnızca bir gün değil her gün hediyeler ile mutlu edilmesi, bir gün değil her gün hatırlanması gereken kişilerdir.

Kendi annemin nazarında tüm annelerin anneler gününü şimdiden kutlar hepsinin ellerinden öperim. 

Sizinde değişik anneler günü hediyesi için önerileriniz varsa yorumlar kısmından ileterek bu içeriğe katkı sağlayabilirsiniz.

İyi bloglamalar dilerim.
Profesyonel Blogger



Disqus Yorumları Yükle

0 yorum